Top
Overzicht Triale Dreamspell
De Triale Dreamspell (Tzolkin) telt 273 dagen. Alle 21 zegels komen 13 keer voor; er zijn daarnaast 21 tijdlussen van 13 dagen. Wist je dat er precies 4 Triale Tzolkins passen in de tijdperiode van 3 zonnejaren van 365 dagen?!21 tijdzegels 

De eerste dag van de Triale Dreamspell (Tzolkin) staat linksboven in de figuur; het is het tijdzegel Imix met toon 1. Daarna tel je naar beneden en is het de volgende dag Ik met toon 2. Na 21 dagen kom je uit bij de tweede kolom en is het opnieuw Imix, maar dan met toon 9. Alle dagen met het thema Imix hebben veel overeenkomsten. De tonen hebben ook invloed op de energie van de dag, maar blijven op deze website buiten beschouwing.

Klik hier om het actuele tijdzegel (en toon) te vinden om de huidige locatie in de Triale Dreamspell te bepalen.

21 tijdlussen

In aanvulling op de dagthema's omvat de Triale Dreamspell (Tzolkin) ook een patroon van 21 tijdlussen van 13 dagen. Ze zijn duidelijk te herkennen in de bovenstaande figuur, omdat elke tijdlus een andere kleur heeft en genummerd is van 1 t/m 13. Het cijfer van de eerste dag is telkens met wit aangegeven om te benadrukken hoe belangrijk deze dag is. Het tijdzegel van de eerste dag beïnvloedt de energie van de gehele periode. Eigenlijk is het zo dat de dagenergie altijd een combinatie is van de tijdlus en het tijdzegel van de dag.

Klik hier voor meer informatie over tijdlussen.
7 kastelen

Een oranje, groene en paarse tijdlus vormen samen een 'kasteel'. De Triale Dreamspell heeft in totaal 7 kastelen. Een kasteel is op te vatten als een lange tijdlus (39 dagen) en heeft ook een eigen thema.

Nadere uitleg

Klik hier voor achtergrondinformatie over de Triale Dreamspell kalender.

Klik hier om te lezen hoe je met de Triale Dreamspell kalender kunt werken.