Top
Workshops


Is tijd voor jou schaars?
 

Er zitten 365 dagen in het jaar. Een triale Tzolkin kent 273 dagen. Het lijkt best veel, maar je weet dat de periode ook zomaar voorbij is. Dan ben je weer een jaar ouder. En zo vliegen de jaren voorbij en is het weer voorjaar: jassen wisselen, schoenen wisselen, nadenken over de zomervakantie. En ondertussen zijn er op je werk nog wat belangrijke deadlines. Je wilt wat meer tijd besteden aan (oude) vrienden, maar je komt er gewoonweg niet aan toe. En dat geldt ook voor je hobby, die altijd op de laatste plaats komt. En hoe zat het ook alweer met je (jeugd)dromen? Jammer dat je daar niet aan toe komt, maar ja, er je hebt nu eenmaal beperkte tijd...

Wat is de reden van de tijdversnelling?

 

Mensen hebben altijd gebrek aan tijd ervaren. In de moderne samenleving wordt deze ervaring uitvergroot. En dat is raar, want we beschikken over allerlei technologie die ons tijd bespaart, zoals de auto, de vaatwasser en de kant-en-klaar maaltijden. We zouden zeeën van tijd moeten hebben in vergelijking met een eeuw geleden. Toch is dat niet zo. En dat komt door onze veranderende behoeften. We willen veel meer, en daardoor is er nog steeds schaarste aan tijd. Ondertussen heeft de technologie het tempo van leven enorm opgeschroefd. Naast schaarste aan tijd ervaren we nu ook haast. Alles moet snel, omdat het anders 'te laat' is. Dit geldt ook voor de professionele wereld, waarin we snel succes nodig denken te hebben, omdat we anders afgetroefd worden door een partij die 'sneller' is.

Stel je eens voor: je zit lekker een dag thuis en weet dat de wereld gewoon doordraait. En niet 'gewoon', want je weet dat het universum voor jou aan het werk is! Jij hebt immers hard gewerkt en de juiste processen in gang gezet. Nu is het tijd om te rusten en toe te kijken hoe het universum antwoordt op jouw 'zetten'. Je weet dat het nu tijd is om bij jezelf te komen, omdat je anders niet in staat bent om aan te voelen wat je moet doen om op de flow te blijven. En ondertussen geniet je van de rust en hoor je de vogeltjes fluiten.

 

Voor velen klinkt dit te mooi om waar te zijn, omdat ze nooit hebben geleerd hoe er tijd in overvloed kan zijn. Toch zijn er mensen – zoals jij – die ontspannen en relaxed in het leven staan en toch altijd 'op tijd' zijn. Dus waarom jij niet?


De Tzolkin als kompas op je reis door de tijd


Op de workshop ga je ontdekken wat je kunt doen om tijd in overvloed te ervaren. 

Voor de workshop Na de workshop

Je ervaart schaarste aan tijd:
 • Je denkt tijdmanagement een kwestie van 'goed plannen' is
 • Je denkt dat elke dag hetzelfde is, het maakt niet uit op welke dag je iets inplant
 • Je richt je op doelen, taken en ambities en bent gefrustreerd als je deze niet kunt bereiken
 • Je mist bezieling, je denkt dat je hier geen tijd voor hebt
 • Je vindt het moeilijk om je voor te stellen hoe de Tzolkin een plek kan krijgen in je leven
 • Je hebt last van stress en kunt moeilijk met tegenslag omgaan
 • Je frustraties maken je 'oud'

Je weet wat je kunt doen om overvloed aan tijd te ervaren:

 • Je weet dat tijdmanagement gaat over het herkennen en vasthouden van flow
 • Je weet dat elke dag anders is en dat je er goed aan doet om te weten wat de verschillen tussen de dagen zijn
 • Je richt je op doelen, taken en ambities, maar je vind het niet erg om hier vanaf te wijken als 'de tijd' hierom vraagt.
 • Bezieling is voor jou een randvoorwaarde; je weet dat je op een dood spoor zit als je niet vanuit je hart kunt leven
 • Je ziet voor je hoe je kunt werken met de Tzolkin en hoe je hier steeds beter in wordt
 • Je bruist van energie en blijft altijd opgewekt, omdat je weet dat alles een reden heeft
 • Je blijft nieuwsgierig als een kind en stelt je open voor wat het universum jou duidelijk wil maken

Wat mag je tijdens de startworkshop verwachten?

 

Je krijgt veel praktische gereedschappen aangereikt die je helpen om op een andere manier met toeval om te gaan. Je leert hoe het serendipiteitskompas werkt en wat erbij komt kijken om dit een plek te geven in je (professionele) leven. Zoals elke dag vol toevalligheden zit, zal ook de startworkshop serendipiteit aantrekken. Je gaat zien hoe serendipiteit zich aandient en welke onverwachte sleutels deze middag (of avond) ook voor jou voor het oprapen liggen.

 

Het kan een grote schok zijn als je ineens gaat ontdekken dat toeval een vriend is in plaats van een vijand. Waarom heb je je hier zo tegen verzet in al die jaren? Het succes van het trainingsprogramma ligt in jouw persoonlijke ontwikkeling en de ambitie die jij koestert. Wil jij 10 keer meer impact? Lijkt het je heerlijk om 20 keer sneller te kunnen werken? En verlang je ernaar om 30 keer meer plezier te beleven aan wat je doet? Elke keer dat je deelneemt aan de startworkshop, zul je zien dat je nieuwe lagen kunt aanboren in serendipiteitsmanagement.

Beleef het samen! 

 

Hoe vaak gebeurt het niet dat je tijdens een cursus volop inspiratie opdoet, maar er niet in slaagt om dit een plek te geven in je eigen leven? Het blijkt cruciaal om je ervaring te kunnen delen met vrienden of collega's. Nodig daarom zoveel mogelijk bekenden uit om mee te gaan naar de startworkshop. Je geeft elkaar een duw een de rug.  Door de workshop voor een spotprijs aan te bieden, willen we voor jou en je vrienden de drempel laag houden om zelf te gaan ontdekken hoe belangrijk serendipiteitsmanagement kan zijn.

 

Aantrekkelijke kortingen!  

 

De startworkshop geeft een doorkijk naar de 3 expert weekenden van TimeTools Serendipity. Als je ervan overtuigd bent dat de TT-SMS aanpak cruciaal is voor jouw persoonlijke ontwikkeling op dit moment, dan is het aantrekkelijk om nu al een beeld te vormen van het vervolgprogramma. Op de startworkshop zelf bieden we namelijk zeer aantrekkelijke kortingen aan, die slechts 24 uur geldig zijn.

Wanneer en waar is de startworkshop?

Datum: zaterdagmiddag 15 juli 2017
Locatie: Zwolle


AANMELDEN WORKSHOP

Vul je naam in om je aan te melden.