Top
Ieder zijn tijd

Hoe maak je (véél meer) tijd voor jezelf in een druk bestaan?

Het is net of het leven steeds drukker wordt. Het maakt niet uit of je een drukke baan hebt, middenin in een jong gezin staat of al bent 'genieten' van je oude dag. Op de een of andere manier is het leven in een stroomversnelling geraakt en is het moeilijk om hieruit te komen. Je 'moet' zoveel, ook al zijn het op zich leuke of belangrijke zaken. Maar kun je jezelf nog van een afstand aanschouwen en in de spiegel zien? Tja, eigenlijk heb je nog een paar diep gekoesterde wensen om jezelf te ontwikkelen, maar dat past niet meer in je leven en ach, je hebt het toch goed?!

Als je gaat werken met de Tzolkin, zijn compromissen verleden tijd. Dan ga je ontdekken welke stromen voor je klaar liggen en welke stromen op een bepaald moment meer of minder aandacht verdienen of juist een andere benadering nodig hebben. In je dagelijkse leven ervaar je dit meestal als moeilijke keuzes, en je mist vaak de zekerheid om de knoop door te hakken. TimeTools2113 leert je hoe tijdpatronen elke dag opnieuw jou kunnen helpen om af te stemmen op je werkelijke behoefte!

 


De Tzolkin is een krachtig kompas dat jou helpt navigeren op jouw unieke reis door de tijd. In vier stappen kun je jouw tijd helemaal in eigen hand nemen:

Fase 1: verschillen gaan merken tussen tijdperioden 

Wat is jouw ervaring met de Tzolkin?

De Tzolkin is een effectief instrument om tijd te maken voor zaken die je werkelijk belangrijk vindt. Zodra je afstemt op de Tzolkin, zul je ontdekken dat iedere periode van de Tzolkin anders aanvoelt. Soms voel je je, bijvoorbeeld, heel daadkrachtig. Op andere momenten komt er niets 'uit je vingers', maar heb je bijzondere dromen. In weer een andere fase heb je veel inspiratie en later ben je juist ongedurig. Je gaat ontdekken hoe sterk jouw staat van zijn is verbonden met de beweging van de Tzolkin. Sommige perioden kun je prettig vinden, andere misschien wel vervelend. Maar eigenlijk gaat het daar niet over. Het is nodig om te leren wat de verschillende fasen van de Tzolkin jou willen zeggen en hoe deze zich verhouden tot de uitdagingen op jouw levenspad.

Hulpmiddel (tool) in deze fase: tijdlusmelder

Fase 2: steeds meer vertrouwd raken met tijdzegels

Kun jij de thema's van tijdpatronen herkennen? 

Het is nodig dat je vertrouwd raakt met alle 21 tijdzegels van de Tzolkin. Pas als je verschillende thema's kent, ga je ze herkennen in de situaties die je van dag tot dag meemaakt. En dan kan de Tzolkin jou elke dag helpen bij het omgaan met de dilemma's die op je afkomen of het ontdekken van jouw patronen van flow. De Tzolkin is echter geen boodschappenlijstje dat je stap voor stap afwerkt. Je zult zelf moeten ontdekken hoe de Tzolkin zich manifesteert in jouw leven. De tijdlus van Chuen (humorist) kan zich bij de één heel sterk uiten in humor, terwijl anderen zich juist zwaarmoedig voelen. Wat zijn jouw herkenningstekens bij de verschillende tijdzegels?

Hulpmiddel (tool) in deze fase: tijdnavigatieboek

Fase 3: dieper inzicht krijgen in de zegels die voor jou van extra belang zijn 

Heb jij al door waartoe tijdzegels (en hun tijdlussen) jou uitnodigen?


TimeTools2113 heeft een kompas ontwikkeld, waarmee je kunt bepalen hoe je meestroomt met de Tzolkin. Terwijl je een cyclus doorloopt, geef je per tijdzegel aan hoe je je voelt en in welke mate het je is gelukt om de thema's te herkennen. Uiteindelijk geef je een score voor elk zegel en zo ontstaat een eenvoudige grafiek. Je kunt dit, bijvoorbeeld, drie Tzolkin rondes achter elkaar doen. Je gaat dan ontdekken of er zegels zijn die altijd goed voelen of altijd moeizaam zijn. Het is net als bij de seizoenen: heb je last van een winterdip? Houd je juist heel erg veel van de herfst? Jouw inzichten in de tijdzegels zijn van belang om inzicht te krijgen in jezelf en jouw uitdagingen op je levenspad.

Hulpmiddel (tool) in deze fase: tijdspiegel

Fase 4: inzicht krijgen in het unieke tijdpad dat voor jou klaar ligt

Denk jij dat persoonlijke coaching jou verder gaat helpen? 


Tijdens de workshops leggen we uit hoe je zelfstandig met de tijdspiegel kunt werken. Op het moment dat je benieuwd bent wat het patroon zegt over jouw ontwikkeling en je levenspad, kun je deelnemen aan een coachingstraject. In dit coachingstraject kan ook de ontwikkeling van je bedrijf of je professionele werkzaamheden centraal staan.