Top
Uitleg bij de Triale Dreamspell kalender

Het basisprincipe van de Triale Tzolkin

De Triale Dreamspell kalender is gebaseerd op de Triale Tzolkin. De Triale Tzolkin is op te vatten als een software programma dat het leven organiseert. Het zorgt ervoor dat alle processen van groei en ontwikkeling in de wereld op elkaar zijn afgestemd. Als je de tijd vooruit bent, laat de Triale Tzolkin je soms even wachten en ga je alvast met een andere ontwikkeling aan de slag. Als je precies op tijd bent, zullen de gebeurtenissen dikwijls meteen plaats vinden en ervaar je een enorme snelheid. Het is dan net alsof je moeiteloos je doel kunt bereiken.

Snelheid èn (ogenschijnlijke) vertraging

Het is dikwijls nodig om eerst persoonlijke groei door te maken, voordat je kunt manifesteren. Het spreekwoord luidt: je doet één stap terug om er drie vooruit te maken. Bij de Tzolkin doe je één stap terug, om er vervolgens 20 vooruit te maken. Door je ervaringen te overdenken aan de hand van de tijdzegels, wordt je onverwacht snel bewust van de diepere laag van je leven. Inzichten waar je eerst een heel leven over deed, kun je nu verwerven in een tijdbestek van één jaar.

De transformatie van de Aarde

De Tzolkin maakt het voor de mensheid mogelijk om te ontsnappen kan de traagheid van het Aardse leven. De materiële wereld komt steeds meer onder de invloed van de spirituele wijsheid die collectief is opgebouwd. Hierdoor wordt niet alleen een 'kosmische snelheid' bereikt. Het leven wordt ook veel liefdevoller; overal zal het Groene Hart voelbaar zijn. Is dit het paradijs op Aarde? De 21e eeuw zal in ieder geval een heel ander aangezicht krijgen dan dat we kunnen verwachten op basis van het verleden!Tijdversnelling

Je zult merken dat je met behulp van de Tzolkin resultaten kunt neerzetten, die eerst onmogelijk waren. Je manifestatiekracht wordt zo groot, dat je heel andere dingen gaat doen. Je gaat je grenzen verleggen en kunt nieuwe werelden instappen. En dat terwijl je nog steeds dezelfde hoeveelheid tijd tot je beschikking hebt! Je bent overal gewoon precies op tijd en weet wat je moet doen.

Dagenergie als sleutel voor tijdversnelling

Om de manifestatiekracht van de Tzolkin te benutten, maak je gebruik van de dagenergie.

Klik hier om te lezen hoe je concreet kunt werken met het dagadvies.

Bijbehorend symbool: triquetra

De dagenergie volgt het patroon rood-wit-blauw-geel, zoals dat in het bovenstaande symbool, de triquetra, is getekend. Als je de volgorde van de symbolen van de tijdzegels bestudeert, zul je dit patroon ook tegenkomen. Door af te stemmen op de energie van de dag, heb je altijd de wind in de zeilen. Het manifesteren gaat als vanzelf en het is alsof je 'vliegt' door de wereld. 

Klik hier om alle tijdzegels en hun dagenenergie te bekijken.(Ogenschijnlijke) vertraging

Krachtig manifesteren heeft geen zin als je op een dood spoor zit. Daarom is het nodig dat je op tijd beseft wat je werkelijk nodig hebt in je leven. Als hard werken jouw manier is om met verdriet om te gaan, kan het qua tijdmanagement veel handiger zijn om eerst je verdriet op te lossen en daarna vanuit ontspanning te gaan werken. Tijdversnelling vraagt daarom ook om je op tijd terug te trekken en de rust te vinden om bewust te worden. 

Tijdlussen als sleutel voor bewustwording

In de Tzolkin vinden manifesteren en bewustwording tegelijkertijd plaats. Het is maar net waar je met jouw aandacht naartoe gaat. De sleutels voor bewustwording vind je terug in de thema's van de tijdlussen van 13 dagen. De tijdlussen hebben dezelfde zegels als de dagenergie. Als je de patronen binnen de Tzolkin bestudeert, zul je ontdekken dat tijdlussen altijd in het teken staan van het tijdzegel van de eerste dag van de tijdlus. Je krijgt dan 13 dagen de tijd om essentiële lessen te leren met betrekking tot de kracht van het eerste zegel. Als je deze lessen oppakt, kun je ze later als manifestatiekracht weer inzetten.

Bijbehorend symbool: tae-geuk

Als je het overzicht van de 21 tijdlussen bestudeert, zul je merken dat de achtergronden van de symbolen het patroon oranje-groen-paars volgen. Dit patroon is gesymboliseerd in de drievoudige yin-yang, die ook wel een tae-geuk wordt genoemd. Drie tijdlussen vormen samen een drie-eenheid, waarbij alle afzonderlijke delen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De tijdperiode waarin je het geheel kunt ervaren, wordt een kasteel genoemd en duurt 39 dagen. Kastelen geven ook belangrijke sleutels tot bewustwording.

Klik hier voor een overzicht van de tijdlussen.

Conclusie

Bovenstaand verhaal is een eerste kennismaking met de tijdpatronen van de Tzolkin. Het is duidelijk dat het systeem vele lagen heeft. Hier kun je je eindeloos in verdiepen. Voor nu is het genoeg om te beseffen dat de principes van tijdversnellling en tijdvertraging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Alleen in onderlinge interactie kun je je leven verrijken met de voordelen van de Tzolkin.

Klik hier om het totaaloverzicht van de 273 dagen van de Triale Dreamspell te bekijken.